Dato: mai 26, 2022

Landets mest populære studium

Siv Meyer er en av 30* studenter (*42) på tollstudiet. Ingen andre studier i Norge har flere førstevalgsøkere per studieplass. Når du ser hvor mange som søker seg til dette så er jeg skikkelig stolt selv over å være tollstudent, smiler Siv Meyer.

Bachelorutdanningen i toll, vareførsel og grensekontroll ved Universitetet i Stavanger (UiS) er landets desidert mest populære studiet om man ser på antall søkere per studieplass.
Da studiet debuterte i fjor fikk de 2064 søkere til 35 studieplasser. Til høsten har de økt til 60 plasser. 1215 har dette som førstevalg i Samordna opptak i 2022. Med andre ord er det over 20 stykker som konkurrerer om hver eneste studieplass de har.
— Jeg tror nok den Toll-serien på TV 2 har påvirket en del til å velge dette studiet. Tolletaten har vært veldig lukket. De fleste vet vel litt hva de jobber med, men når man nå har fått bli kjent med dem så ser man hvor mange varierte arbeidsoppgaver og steder de er på. Så er det også et studieløp der du er sikra jobb, forklarer Meyer, som er leder for linjeforeningen ved studiet (utdrag hentet fra Khrono.no).

Les hele artikkelen her: https://khrono.no/hun-gar-pa-landets-mest-populaere-studium/683466

Bilde hentet fra Khrono.no